2016-02-21

BARNFILT AV MORMORSRUTOR

Vid det förra årsskiftet hade jag en tanke med att komma igång mer frekvent med bloggandet igen. Senaste inlägget var i april 2015, och nu är det februari. Det gick alltså inte så bra med det. Men jag har ändå inte riktigt kunnat släppa det, och nu tänker jag återigen att jag ska göra en "nystart". Vi får se hur det går med den saken. Det som jag med säkerhet kan säga är att jag inte kommer sluta virka, och jag har definitivt inte varit sysslolös sedan det senaste inlägget. Jag kommer att posta inlägg om alster som jag har gjort under den här tiden då det har varit dött här på bloggen. En del av det som kommer att dyka upp här kommer några av er kanske känna igen från instagram, där jag i alla fall har varit lite mer aktiv. 
Hur som helst, filten som dagens inlägg handlar om färdigställde jag precis i dagarna nu. Jag påbörjade rutorna någon gång under hösten, och stoppade sedan ner dem (cirka ett 30-tal) i en låda. Där låg de och glömdes bort. Alldeles färgglada och oihopsatta. Typiskt dumt. Och så himla typiskt mig. När jag väl öppnade lådan igen kom jag på hur fina rutorna var och gjorde en hel drös till och sydde ihop till en filt. 
Den här filten är något större än de babyfiltar jag brukar göra, det är därför jag väljer att kalla den för "barnfilt" istället. Den mäter 80x100 centimeter och är gjord av 80 rutor. Jag har använt garnet Safran och virknål 4. Mönstret  finns här, hos Pasta & Potchwork
Filten är till min dotter, som har gått och blivit över tre år. Sedan det senaste inlägget är det mycket som har hänt. Det babblas non-stop här hemma och hon har redan ett stort intresse för bokstäver och kan till och med skriva lite. Denna veckan som har varit har vi haft sportlov tillsammans, och det är så fantastiskt kul att man kan hitta på så mycket aktiviteter tillsammans nu; bibliotek, pulka och pyssel i oändliga mängder. Här om dagen satt hon och pysslade med kritor, klistermärken och tejp i nästan två timmar i sträck, vilket gav mig nästan två timmar till att sy ihop rutor till hennes filt. Och under tiden har man djupa diskussioner som följande:

- Vad får man om man tar mjölk, vatten, pesto, kristyr, pepparkakshus och ormgodisar?
[tyst mamma som inte riktigt vet vad man ska svara på det]
-Något väldigt gott.

Såklart!

3 kommentarer:

Eline @ Pasta and Patchwork sa...

This is beautiful! Your colour choices and execution are divine. Honoured to have provided the pattern inspiration!

M sa...

Kul att ha dig här igen :-)

M sa...

Kul att ha dig här igen :-)