2015-04-09

FÄRGGLATT STORPROJEKT AVSLUTAT

Nähäni. När jag kikade efter vilket som var mitt senaste inlägg upptäckte jag att jag hade sportlov då. Nu har jag påsklov och har sådär dåligt samvete att det var sådär länge sedan igen, trots att jag avgav ett nyårslöfte där jag hade som tanke att komma igen med bloggandet lite mer frekvent igen. Jag har dessutom fått så fina kommentarer om min blogg och mina alster från flera olika håll, vilket jag såklart blir jätteglad över. Men men... den som väntar på något gott! 

Tidigare i år kom Drops med en tillfällig kollektion av garn, som de tydligen gör då och då. Jag hade precis då tänkt köpa garn till ett nytt storprojekt; en "full size"-filt av mormorsrutor. Glad i hågen blev jag när jag fick reda på att kollektionen Drops Love You #5 snart skulle komma. Med tanke på det trevliga priset, endast 11 kronor per nystan, bunkrade jag upp med ett helt lass. Alltså rejält. Bland annat för att göra den här filten, som jag blev riktigt nöjd med. 
Från början var det var tänkt att det skulle bli ett storprojekt som jag skulle ha vid sidan av, men det blev så att jag bara fortsatte och fortsatte tills jag helt plötligt hade en filt av 135 rutor, vilket motsvarar 180x110 cm. Nu är jag lite kär i den, eftersom den är värmande men ändå luftig och med så härliga och våriga färger kan man ju inte bli annat än glad. Den är alltså virkad med garnet Drops Love You #5 (som motsvarar deras garn Paris) och virknål 6 och trivs extra bra tillsammans med våriga tulpaner nära till hands.

Och som sagt har jag lov igen. Jag älskar vårterminen, den går ju så sjukt snabbt samtidigt som det blir ljust, varmt och det blir allmänt behagligare att leva. Passande nog blev det vårväder i Göteborg och jag är så sjukt tacksam över att jag har den möjligheten att få lediga lov och vara på heltid med min dotter (som redan blir två och ett halvt år nu i dagarna!). Vi har passat på att spendera stora delar av dagen utomhus, där hon verkligen är i sitt esse. Och hur skönt är det inte att inte att slippa överdragsbyxor och inte behöva ha på sig mössa när man sitter och gör sina hundrafemtionde sandakaka för dagen? Även om den här bruttan såklart älskar att ha på sig sin "ubb-ubbe mössa" och inte gärna lägger den åt sidan...


4 kommentarer:

Frida sa...

Åh vilken underbar filt, jättefin!! Virkar du ihop dina rutor eller syr du? :)

Anonym sa...

Härlig filt! Hur mycket garn gick åt?
/Karolina

Anonym sa...

Hej hej! Filten är verkligen jättefin!! Skulle också vilja veta hur mycket som gick åt, eftersom man måste köpa allt garn direkt när det inte finns så länge i sortimentet. //Carina K

Monkan sa...

Fantastisk filt, och så många andra fina filtar du gjort, underbara färger. Och bara 11 kronor per nystan, vilket kap!