2014-10-30

VIRKAD MÖSSA OCH HALSDUK FÖR BARN (OCH HURRA FÖR TVÅÅRINGEN!)

Över en månad har gått sedan det förra inlägget. Oktober har passerat sjukligt snabbt och det känns som om jag knappt hunnit blinka, samtidigt som jag har gjort massor och varit överallt. Det är ju såklart inte optimalt med en månad mellan inläggen, men oftast virkas det ju ändå även om det inte synliggörs här eller på instagram. I nästan två veckor var dock hela världen uppochner. Leah som "alltid" har sovit hela nätter i eget rum utan någon utdragen nattning ville helt plötsligt inte sova. Tänder, tror vi. Höstblåsor kanske. Separationsfas möjligtvis. Eventuellt alla tre på samma gång. Spekulationerna leder ju ingen vart, men man vill ju gärna ha en förklaring till sömnlösa nätter och varför man helt plötsligt blev berövad på sin egentid. Jag hade ett virkuppehåll på sex dagar! Fruktansvärt! Må detta aldrig hända igen! Nu har hon hittat tillbaka till sitt vanliga jag och är den där glada och galna tjejen som vi känner igen. Idag kändes det därför lite extra lyxigt att ha höstlov och få chansen till lite kvalitetstid så vi gick ut och lekte i eftermiddagssolen, som i och för sig mest liknar skymning. Jag blev dessutom så lycklig över att hon äntligen gick med på att ta på sig halsduken och mössan som jag virkade för ett tag sedan.
Jag har virkat på frihand, men håller på med liknande mössor som jag funderar att skriva ner mönstret på om intresse finns. Garnet jag har använt är Merino Cotton (som är helt fantastiskt!) och virknål 4,5.
Men nu är det ju inte så att hela oktober har försvunnit på grund av några sömnlösa kvällar och nätter. Den lilla damen har även fyllt år. Numera har vi alltså en tvååring i hemmet. Helt fantastiskt är det. Och en del av min värdefulla tid har ju faktiskt gått åt till att planera och genomföra de två kalasen som vi hade...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin mössa, den vill jag virka till mitt barnbarn! /Susann

Therese sa...

Superfint både mösss och sjal. Gillar färgerna.

Anonym sa...

Mössan är helt underbar!! Du har inte gjort mönstret till den? �� / Josefine